Play Girls Magazine, vuodesta 1992 bändi kuin toinen perhe

Porilainen Play Girls Magazine on omien sanojensa mukaan ryskännyt raskasta rockia vuodesta 1992. Kokoonpanon musiikki on kuitenkin monipuolisempaa, kuin ajatus raskaasta rockista antaa ymmärtää, vaikutteita on tullut bändiläisten mukana niin rockin eri genreistä kuin funkistakin. Koska PGM julkaisee piakkoin muutaman biisin, on loistava hetki ottaa heidän kirjaprojektimme valokeilaan.

Uudet kappaleet voit kuunnella täältä:

Ihan alussa yhtye lähti liikkeelle melko punk-linjalla, kun bändin kaksi ensimmäistä jäsentä, Jane Moijanen (laulu) ja Sani Kallio (kitara) alkoivat tehdä kahdestaan kappaleita. Tarvittiin kuitenkin loppukin bändi ja soittajia etsittiin mm. Rumba -lehteen lähetetyllä ilmoituksella. Lopulta Tuikku Asikainen otti heihin yhteyttä ja päätyi bändin basistiksi. Pian mukaan tuli rumpuihin Tiina Rajala ja Karoliina Tiuraniemi viulistiksi ja kakkoslaulajaksi. Viimeiset kymmenisen vuotta on kitaristina toiminut Jussi Kangas. Haastattelin kirjaa varten Janea ja Tuikkua, puhelimitse haastatteluun otti osaa myös Karoliina. He kuvailevat bändiä toiseksi perheeksi, joka on kulkenut elämässä mukana yli 20 vuotta jäsenten elämäntilanteiden vaihdellessa. Esimerkiksi lapset eivät ole olleet este bänditoiminnalla, tarpeen mukaan lapsista ovat huolehtineet keikkojenkin ajan bändin tukijoukot, kuten muiden jäsenten puolisot. Haastattelussa kyselin tarkemmin muun muassa bändin perustamisesta:

Jane: Me pitkään soitettiin kolmestaan ja tehtiin biisejä ja etittiin rumpalia, löydettiinkin sitten tilapäisiä rumpaleita ja sit monien vaiheiden jälkeen Make It Lewis -yhtyeestä meidän Tiina sitten tuli lainaan ja mikään ei oo niin pysyvää ku väliaikanen eli Tiina on ollu Make It Lewisistä lainassa nyt sitten kohta kolkyt vuotta.

Tiina (haastattelija): Niin etittekö te nimenomaan naisia teidän bändiin?

Jane: Joo kyl me silloin alussa se oli tärkeetä että ollaan niinku muijabändi mutta sit tietysti myöhemmin kun ikää tuli lisää ja sit semmoinen tietynlainen kapinavaihe (Tuikku lisää: Muijarockin jälkeen) mikä kuulu siihen tiettyyn ikään, meni sillai vähä ohitse.

Bändiläiset järjestivät oman bänditoiminnan lisäksi mm Muijarock -festivaalia, josta Karoliina Tiuraniemi teki opinnäytetyönkin, Muijarockista voitte lukea enemmän täältä: https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/21544/muijarock.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Seuraa bändiä Facebookissa: https://www.facebook.com/pgmband

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started